Kalenteri  torstai 24.09.2020   Nimipäivät Alvar ja Auno

Vihannintie
86100 Pyhäjoki

Uusi hautausmaa

Vanhojen hautapaikkojen ottaminen uuteen käyttöön

Hautauskäytännössä on hyvä ottaa vanhoja hautapaikkoja uudelleen käyttöön.

Pyhäjoen hautausmailla on kahdenlaisia hautapaikkoja. On ainaishautoja (A -merkinnällä hautakirjaan merkityt). Ne ovat tarkoitetut ns. sukuhaudoiksi ja sukuun kuuluvia voidaan laskea samaan hautapaikkaan, kun edellisestä hautauksesta on kulunut 25 vuotta. Toivomme tämän käytännön jatkuvan. Haudat säilyvät näin hyvin hoidettuina pitkälle tulevaisuuteen.

Ainaishautoja ei enää vuoden 1994 jälkeen ole maamme hautausmailla annettu.

Määräaikaiset hautapaikat

Pyhäjoen hautausmailla on myös määräaikaisia hautapaikkoja (C -merkinnällä hautakirjaan merkityt ja vuoden 1994 jälkeen annetut). Niiden hallinta-aika on 25 vuotta. Pyhäjoella toivomme, että myös nämä hautapaikat voisivat edelleen olla suvun käytössä.

Olemme Vihannintien varrella olevalla Ilomäen hautausmaalla merkinneet keltaisella kyltillä hautapaikkoja, jotka ovat yli 50 vuotta vanhoja ja joista olemme huomanneet, ettei niitä enää ole hoidettu. Seurakunnalla on tarve ottaa nämä paikat uudelleen käyttöön.

Mikäli joku sukuun kuuluva haluaa kyltillä merkityn hautapaikan säilyvän omalla suvulla uutta käyttöä varten, toivomme teidän ottavan yhteyttä seurakuntamme kirkkoherran virastoon. Muutoin annamme sen pienen siirtymäajan jälkeen eteenpäin. Hautamuistomerkki poistuu tai mahdollisuuksin mukaan siirretään toisaalle.

Kaikki tiedot haudatuista säilyvät edelleen arkistoissamme ja haluttaessa nimi laitetaan hautausmaalle suunniteltavaan muistomerkkiin.

Pyhäjoella hautausmaat ovat kauniisti hoidetut. Omaiset ovat pitäneet niistä hyvin huolta. Olemme siitä kiitollisia.

Hautausmaan laajennus

Hautausmaan laajennuksesta on suunnitelmat Pappilan maille Kittiläntien varteen vanhan ja nykyisen laajennuksen viereen. Laajennuksen toteutusaikaa vielä mietitään.

Jukka Malinen, kirkkoherra

Edellinen sivu: Lasten ja nuortentalo Sarpatti