Kalenteri  maanantai 20.11.2017   Nimipäivät Jalmari, Jari, Hjalmar ja Pontus

Operaatio Ruut

Operaatio Ruut on rekisteröity yhdistys, koulukummijärjestö. Se syntyi osana Pyhäjoen seurakunnan kansainvälistä diakoniaa v. 1996. Vuonna 1999 yhdistys itsenäistyi omaksi toimintamuodokseen, mutta on edelleen kiinteässä yhteydessä Pyhäjoen seurakuntaan.

Operaatio Ruutin tarkoituksena on tukea kehitysmaiden köyhien perheiden elämää erityisesti tukemalla lasten koulutusta. Toiminta on keskittynyt Intiaan Tamil Nadun osavaltioon. Alkuaan Kirkon Ulkomaanavun kautta syntyivät kontaktit kolmeen intialaiseen vapaaehtoisjärjestöön Yercaudissa, Salemissa ja Chennaissa. Nämä järjestöt toimivat linkkinä valitsemalla avun kohteet ja välittämällä konkreettisen avun perille.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi Operaatio Ruut tukee

• lasten peruskoulutusta
  • nuorten ammattiopintoja
  • naisten oma-apuryhmien toimintaa

Kummi sitoutuu vuodeksi kerrallaan vastaamaan intialaisen lapsen tai nuoren koulukuluista 140€/vuosi tai 14 €/kk.

Koulutus on tehokas tapa auttaa kehitysmaiden köyhiä perheitä voittamaan vaikeuksia, parantamaan olosuhteita sekä vahvistamaan itsetuntoa ja yritteliäisyyttä. Suorat yhteydet ruohonjuuritasolle takaavat avun perillemenon pienin kustannuksin.

Suomen Ulkoministeriön ja Kirkon Ulkomaanavun tuella yhdistys on rakennuttanut Yercaudiin asuntola-toimintakeskuksen n. 100 etäällä asuvan lapsen koulunkäynnin helpottamiseksi ja nais-ryhmien toiminnan tukemiseksi.

Edellinen sivu: Kansainvälisyys
Seuraava sivu: Yhteystiedot