Kalenteri  maanantai 25.09.2017   Nimipäivät Kullervo ja Sigvard

Suomen evankelis-luterilainen kirkko

Liity kirkkoon

Konfirmaatio

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa rippikoululainen tunnustaa itse kristillisen uskon, johon hänet on kastettu. Kasteessa vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen rippikoululaisen puolesta, nyt hän on itse pääosassa. Jonain päivänä on tänäkin vuonna konfirmoitujen vuoro kummina lausua sama tunnustus uuden kirkon jäsenen puolesta.

Rippikoulun voi käydä, vaikkei ole kastettu, mutta kaste on konfirmaation edellytys. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

Edellinen sivu: Kaste