Kalenteri  tiistai 21.01.2020   Nimipäivät Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta

Seurakunta tiedottaa

Hautausmaan laajennus

Pyhäjoen hautausmaat ovat alkaneet täyttyä. Vapaita hautapaikkoja ei enää kovin paljoa ole.

Siksi on nähty tarpeellisesi laajentaa uusinta hautausmaata. Laajennus on suunniteltu Pappilan maille Kittiläntien varteen vanhan ja nykyisen laajennuksen viereen. Hautausmaan laajennuksesta on jo valmiit suunnitelmat. Laajennuksen toteutusaikaa vielä mietitään. Halutessanne voitte tutustua laajennuksen suunnitelmiin seurakunnan virastossa.

Vanhojen hautapaikkojen ottaminen uuteen käyttöön

Vaikka laajennusta ollaankin toteuttamassa, on tarvetta selvittää mahdollisuutta ottaa vanhoja hautapaikkoja uudelleen käyttöön.

Pyhäjoen hautausmailla on kahdenlaisia hautapaikkoja. On ainaishautoja (A -merkinnällä hautakirjaan merkityt). Ne ovat tarkoitetut ns. sukuhaudoiksi. Vanhastaan on ajateltu, että myös muita sukuun kuuluvia aikanaan haudattaisiin jo pitkän aikaa sitten poisnukkuneiden hautasijaan. Toivoisimme, että tätä käytäntöä voitaisiin jatkaa ja hautauksen tullessa ajankohtaiseksi voitaisiin näitä ainaishautoja ottaa suvuissa uudelleen käyttöön. Tällöin hautapaikat olisivat myös tulevaisuudessa hyvin hoidettuja. Haudan voi ottaa uuteen käyttöön, kun edellisestä hautauksesta on kulunut 25 vuotta.

Ainaishautoja ei enää vuoden 1994 jälkeen ole maamme hautausmailla annettu.

Määräaikaiset hautapaikat

Pyhäjoen hautausmailla on myös määräaikaisia hautapaikkoja (C -merkinnällä hautakirjaan merkityt ja vuoden 1994 jälkeen annetut). Niiden hallinta-aika on 25 vuotta. Pyhäjoella toivomme, että myös nämä hautapaikat voisivat edelleen olla suvun käytössä.

Koska hautapaikkoja tarvitaan koko ajan emmekä laajennusta saa heti toteutettua, olemme Vihannintien varrella olevalla Ilomäen hautausmaalla alkaneet kartoittaa mahdollisia uudelleen käyttöön otettavia hautapaikkoja. Alamme merkitä keltaisella kyltillä hautapaikkoja, jotka ovat yli 50 vuotta vanhoja ja joista olemme huomanneet, ettei niitä enää ole hoidettu.  Kysymme, voimmeko ottaa nämä hautapaikat uudelleen käyttöön? Hautapaikkoihin laitetuissa keltaisissa kylteissä myös maininta tästä asiasta virallisin sanamuodoin. Toivomme, että ottaisitte yhteyttä seurakuntaan, mikäli haluatte kyltillä merkityn hautapaikan säilyvän suvullanne uutta käyttöä varten. Muutoin annamme sen pienen siirtymäajan jälkeen eteenpäin. Hautamuistomerkki poistuu tai mahdollisuuksin mukaan siirretään toisaalle.

Kaikki tiedot haudatuista säilyvät edelleen arkistoissamme ja mikäli halutaan, nimi laitetaan hautausmaalle suunniteltavaan muistomerkkiin.

Pyhäjoella hautausmaat ovat kauniisti hoidetut. Omaiset ovat pitäneet niistä hyvin huolta. Olemme siitä kiitollisia.

Toivomme, että meihin otetaan yhteyttä ja voimme sopia hautapaikkojen uudelleen käytöstä.

Pyhäjoen kirkkoherranvirasto: puh. 08 439 5400 klo 9-15 arkipäivisin.

Jukka Malinen, kirkkoherra

Tammikuu 2020

Julkaistu: 16.01.2020 (Ajankohtaista)

Seuraavat jumalanpalvelukset kirkossa:
Su 19.1. Jumalanpalvelus klo 10
Su 26.1. Jumalanpalvelus klo 10
Su 2.2. Sanajumalanpalvelus klo 18

********************************************

Kuollut

Tyyne Malvina Tornberg e Impola Yppäristä 94 v 1 kk 13 pv,

Mikko Kalevi Nikula Keskikylältä 63 v 2 kk 11 pv,

Kaarlo Johannes Pokela Kopistosta 90 v 3kk 24 pv,

Pekka Juhani Tirilä Pohjankylältä 72 v 6kk 13 pv

Jumalanpalvelus su 19.1. klo 10 kirkossa.

Päiväkerhot ovat alkaneet. Tiedustelut p. 050 441 6095 tai piia.kaivosoja@evl.fi

Perhekerho keskiviikkoisin klo 10 Sarpatissa. Aiheena ke 22.1. kinkeriperinne.

Ystäväkerho ke 22.1. klo 12 – 13.30 seurakuntatalolla. Ruokailu, kahvit ja arvat 8 €. Hartaus. Tervetuloa kerhoon !

Kirkkokuoron harjoitukset ke 22.1. klo 18.30 seurakuntatalolla.
Välituntikuorojen toiminta jatkuu myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Jokikartanon hartaus to 23.1. klo 13.30.

Jumalanpalvelus su 26.1. klo 10 kirkossa.

Pisara omaishoitajien kokoontuminen ma 27.1. klo 13 – 14.30 Sarpatissa.

Kouluikäiset:

Äxönkerho 2-4 luokkalaisille Sarpatissa tiistaisin klo 16.30-18.30.

Nuoret:

Gospelcafe Sarpatissa lauantaisin klo 19-23.

Moottoripaja yli 13 -vuotiaille kunnan varikolla tiistaisin klo 18.

Sählyä (K18) monitoimitalolla torstaisin klo 19-21.

Rippikoulun käyneille:

Kasvuryhmä Sarpatissa torstaisin klo 16.30.

Retkiä tapahtumiin, konsertteihin ja muualle mukavuuksiin lähialueelle.

Löydät meidät myös Instagramista: @nuorisotilasarpatti

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Hannulle p.0500766031

RY:

Naistenilta to 16.1. klo 18.30 Aino Typöllä

Raamattuluokka pe 17.1. klo19 Matti Sorosella

Kerho la 18.1. klo 11 ry:llä

Seurat su 19.1. klo 16 ja 17.30 ry:llä, Lauri Ahvenjärvi, Olli-Pekka Kinnunen

Ompeluseurat pe 24.1. klo 18.30 ry:llä

NuPe pe 24.1. klo 20 ry:llä

Pyhäkoulut su 26.1. klo 12 Tuomo Eskolalla ja Jukka Nuoralalla

Kaikki ovat tervetulleita seuroihin.

www.rauhanyhdistys.fi/pyhajoki

Pyhäjoen seurakunta, Vanhatie 27, Pyhäjoki, puh. 08 439 5400.

Kirkkoherranvirasto avoinna MA 8-12, TI 12-16  ja TO 11-14.

Muuna aikana papisto päivystää puhelimitse.

Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä papistoon: kirkkoherra Jukka Malinen p. 040 505 0016 ja seurakuntapastori Olli Luhtasela p. 050 3288 107

www.pyhajoenseurakunta.fi

Seuraava sivu: Toiminta